4e editie Schieten Tegen Kanker

Op 22 April jl. werd op de banen van Handboogvereniging Strijd in Vrede in Beek en Donk voor de 4e keer het “Schieten Tegen Kanker” georganiseerd.

Middels het inschrijfgeld, een loterij, een veiling en het schieten op een Stalen Eenhoorn werd geld opgehaald voor het team Gimmert Goes Alp d’HuZes uit Gemert (met deelnemers uit Beek en Donk) voor de stichting Alp d’HuZes/KWF.

De wedstrijd bestond uit 3 rondes van 5 pijlen waarbij de score van de laatste pijl van iedere serie bepaald werd door het gooien van een dobbelsteen met de kleuren van het blazoen. Wanneer bijvoorbeeld geel werd gegooid, telde alleen de pijlen die in het geel geschoten waren. Voor de wedstrijd werden er koppels gemaakt van de hoogste en de laagste schutter, dit om zo ook de mindere schutter een kans te geven op een prijs en te leren van de betere schutter.

Met meer dan 60 deelnemende schutters (in totaal 64 schutters, terwijl de maximale capaciteit 60 is) was dit de eerste editie die vol was, dus bij voorbaat al meer dan geslaagd. Daarnaast was het ook voor het eerst dat er een schutter van Chinese komaf aanwezig was.

Na het schieten van de wedstrijd was er een loterij waarbij de loten gul werden gekocht en er bovenal veel lol te beleven viel met het uitgeven van de prijzen.

Aansluitend kwam de Stalen Eenhoorn aan bod waarop 22 schutters lieten zien of ze wel of niet over de benodigde Stalen Zenuwen beschikte. De eerste ronde begon ter grote van de 7. Per ronde werd de ring verkleind tot de diameter ter grote van de 10 over bleef. De laatste ronde waarin de beslissing zou moeten vallen bleek uiteindelijk een gelijk spel en zo werden Sander de Vries en Stijn van de Wetering beide winnaars van de Stalen Eenhoorn.

Hieronder de uitslagen van de wedstrijd vooraf:

Recurve:

1e plaats: Walter Hobeijn – Liao Che Yang

2e plaats: Jörgen Faes – Wendy van de Zande

3e plaats: Nikki Jilissen – Peter van de Wijst

Compound:

1e plaats: Marijn Kanters – Desiree Heijstek

2e plaats: Maikel van de Kerkhof – Petra Heijstek

3e plaats: Xander Holl – Damian Vaes

Prijzen voor de winnaars werden gesponsord door:

Hoyt Archery, PSE, Tru-Ball, Socx Arrow Wraps en handboogsport van Dorst.

Naast de normale wedstrijd waren er ook voor het eerst jeugdschutter aanwezig die over een afstand van 18 meter hun pijlen mochten schieten. Zij schoten hun eigen wedstrijd maar kregen uiteraard ieders een Goodiebag mee naar huis. Hieronder de namen van de jeugdschutters:

1e plaats: Twan Dekkers – 92 punten

2e Plaats: Christel Meulemeesters – 89 punten

3e plaats: Veerle Tielemans – 84 punten

4e plaats: Cas Robbescheuten – 73 punten

Na het uitreiken van de prijzen kwam de veiling met 6 hele leuke items die werden geveild zoals onder andere T-Shirts van Sjef van de Berg en van Peter Elzinga! Een grote PSE Banner en meer.

Daarnaast kregen alle schutters nog een Goodiebag mee naar huis met tal van leuke hebbedingetjes. Deze producten werden gesponsord door: Easton Archery, Archerycentre.com, PSE en Hoyt Archery.

Na het optellen van het opgehaalde geld bleek de teller te blijven steken op het geweldige recordbedrag van €2150,-!!

Namens de organisatie willen wij vooral Handboogvereniging Strijd in Vrede bedanken voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen om dit wederom  tot een fantastisch evenement te maken en wij hopen dan ook een groot aantal deelnemers van deze editie volgend jaar weer te zien!

Namens alle zieken en de organisatie danken wij alle schutters en supporters voor deze geweldige avond en het fantastische bedrag!

Organisatie “Schieten Tegen Kanker”,

Toon en Tom van Lieshout

.20170422_182122 20170422_183838 FB_IMG_1493023373070 FB_IMG_1493023386862 FB_IMG_1493023432103 FB_IMG_1493023458103

Contactgegevens

Handboogvereniging Strijd in Vrede

Heereindsestraat 8a
5741 RB Beek en Donk
T: 06-83 00 92 93
E: wimhandboog@icloud.com

K.v.K. nr: 40236764

Activiteiten

Geen activiteiten.

Locatie