Damian Vaes succesvol op Europese Youth Cub Rovereto Italie.

Damian

Damian Vaes heeft van 13-19 mei deelgenomen aan de European Youth Cup in Rovereto Italie. Uit 35 landen streden de Cadetten en Junioren om het podium. Voor Damian was dit de 3e uitzending met Jong Oranje en deze keer succes op de allerlaatste wedstrijddag.

Zondag 13 mei vertrokken 7 schutters en 2 begeleiders naar Italie. Op maandag hebben ze een training afgewerkt en in de avond werden de spelen officieel geopend. Dinsdagmorgen moesten alle jongens de voorrondes schieten. Damian wist op de 60m een score neer te zetten van 335 en 334 van de 360 in totaal. Goed voor een 3e plaats met minimale verschillen tussen de eerste vier schutters.

s’ Middags schoten de meisjes. Laura van de Winkel kwam bij de Nederlandse meisjes er als beste uit. Dit betekende dat zij samen met Damian de mix mocht schieten. De opgetelde scores van de 3 cadetten jongens was goed voor een 2e plaats voor het team schieten dat op vrijdag gehouden zou worden.

Woensdag werden de mix team finales geschoten. Nederland moest uitkomen tegen Groot Brittanie. Dit werd een gelijkspel en na een shootoff, waarbij allebei de teams een 9 en een 8 schoten trok Nederland aan het kortste eind. Bij de tegenstander zat de 8 net iets dichterbij het midden en mochten zij door naar de 1/4 finale.

Donderdag werden de individuele finales geschoten. Omdat Damian 3e stond hoefde hij de  1/48 en 1/24 finale niet te schieten. Hier zijn de resultaten van zijn finale rondes:

1/16 tegen Alexander Ortler (Duits) 6-0 Damian 1/8 tegen Bair Zhambalov (Rus) 6-2 Damian 1/4 tegen Ulas Berkim (Turk) 7-3 Damian 1/2 tegen Gurkan Maras Efe 0-6 verloren

Zaterdag de bronzen finale tegen Theo Carbonetti (Belg) Deze wist Damian met 7-3 te winnen, waarmee hij het brons mee naar huis kon nemen.

Vrijdag waren de team finales nog verschoten.

1/4 tegen Polen. 6-2 voor Nederland 1/2 tegen Turkije .0-6 verlies voor Nederland

Bronzen finale tegen Rusland. De russen namen een voorsprong met 2-0 en 4-0, maar Nederland kwam terug tot een gelijkspel met 4-4. In de shootoff waren de Russen te sterk en met 30-27 namen zij het brons mee naar huis.

Damian kan terug kijken op een geslaagde week en zal zaterdag 26 mei met vertrouwen de 2e selectiewedstrijd kunnen schieten voor de Europese Jeugd Kampioenschappen eind juni in Patras Griekenland. Damian heeft inmiddels al een ruime voorsprong op de rest van de deelnemers, dus naar alle waarschijnlijkheid zal hij in Griekenland mogen uitkomen. Daar kan hij vervolgens een ticket behalen voor de Cadetten Jongens voor de Youth Olympic Games in Oktober te Buenos Aires Argentinie. Als dat ticket binnen is zal in Nederland nog gestreden moeten worden wie er uiteindelijk mag uitkomen voor Nederland.

Medaile

Contactgegevens

Handboogvereniging Strijd in Vrede

Heereindsestraat 8a
5741 RB Beek en Donk
T: 06-83 00 92 93
E: wimhandboog@icloud.com

K.v.K. nr: 40236764

Activiteiten

Geen activiteiten.

Locatie