Een beslissende laatste pijl in de handboogsport

In elke sport zijn het vaak de momenten die beslissend zijn voor winst of verlies. Welke sporter en welke toeschouwer kent ze niet. Als die bal niet tegen de lat was geschoten, als die ene matchdart in de dubbel was gegooid, als …..
Maar als telt niet in de sport. En dus ook niet in de handboogssport.
Strijd in Vrede deed afgelopen zaterdag 22 november mee aan de NHB-beker in Milheeze bij
St. Willibrordus.
Een compoundteam met Twan van der Kruijs, Melvin van de Kerkhof, Theo de Jong en Manou de Jong. En een recurveteam met Bas van den Berg, Jolanda van der Kruijs, Wietse Aarden en Mark Kanters.
Deze twee teams moesten de strijd aangaan in een wedstrijd waarbij elke team 5 pijlen tegen een ander team schiet. Dus elke serie een nieuwe wedstrijd en opnieuw spanning. Dit alles om uiteindelijk twee recurveteams en twee compoundteams door te laten gaan naar de volgende ronde in januari. En dan schiet men tegen teams uit de andere regio’s van het rayon.
De compounders deelden de matchpunten tegen Recht door Zee uit Helmond en wonnen overtuigend van Centaur uit Asten. Centaur zou uiteindelijk uitgeschakeld worden en de compounders van Recht door Zee en Strijd in Vrede mogen door naar de volgende ronde.
De strijd bij de recurvers was een spannende en werd naarmate de wedstrijd vorderde alleen maar spannender. Strijd in Vrede won van Houts Welvaren uit Mierlo-Hout, verloor van Krijgsman Soranus en deelde de punten met Recht door Zee.
De laatste wedstrijd tegen St. Willibrordus moest gewonnen worden om in ieder geval gelijk in punten te komen met dit team uit Milheeze. Strijd in Vrede won en daarmee eindigde ze samen met St.Willibrordus op een gedeelde tweede plaats achter Krijgsman Soranus.
En er mochten maar twee teams door dus de schutters van Strijd in Vrede en St. Willibrordus moesten allemaal nog een pijl schieten. Dat deden ze alle acht even goed maar de laatste pijl van de laatste schutter uit Milheeze zat dichter bij het midden van de tien. En daarmee gaan zij door.
Als………

Contactgegevens

Handboogvereniging Strijd in Vrede

Heereindsestraat 8a
5741 RB Beek en Donk
T: 06-83 00 92 93
E: wimhandboog@icloud.com

K.v.K. nr: 40236764

Activiteiten

Geen activiteiten.

Locatie