Jeugdschutters uitstekend op schot tijdens NK

Afgelopen weekend stonden twee jonge schutters van Strijd in Vrede aan de meet tijdens het Nederlands Kampioenschap 25meter1pijl.
Lise van den Boom uit Gemert schoot zaterdag 16 mei 25 tellende pijlen in Middelbeers bij De Zwartmikkers in de klasse dames aspiranten recurve tot en met 10 jaar. Ondanks dat ze moeite had met de stoplichten tijdens deze wedstrijd, slaagde ze er toch in om met 159 punten op de eerste plaats te eindigen. Opnieuw een gouden plak en de titel Nederlands Kampioen. Haar tweede titel en dat in haar eerste wedstrijdseizoen.
Mark Kanters stond op zondag 17 mei bij VZOD in Zeelst aan de meet voor 2 keer 25 pijlen in de klasse heren junioren recurve. Na 25 pijlen stond de teller op 225 en die van zijn grootste concurrent Kevin Camps uit Baarschot op 233. Maar tijdens de tweede wedstrijd leken de rollen wel omgekeerd. Mark schoot 233 en Kevin 226. Mark kwam hiermee slechts 1 puntje te kort om de titel te pakken maar een zilveren medaille is ook een puike prestatie.
Het komende pinksterweekend staat voor de schutters van Strijd in Vrede in het teken van het KONINGSCHIETEN. Wie pakt de titel bij de recurve, wie bij de compound en wie bij de jeugd? Nog niets staat vast. Er wordt nog flink getraind door onze schutters en gespeculeerd.
Bij de compounders kan Theo de Jong, als hij voor de derde keer op rij koning wordt, gekroond worden tot keizer. Maar zijn concurrenten zijn er natuurlijk op gebrand dat onmogelijk te maken.
Bij de recurvers zijn er dit jaar ook verschillende favorieten waaronder verschillende jeugdige schutters.
We zullen het zien zaterdag 23 mei aan de Heereindsestraat in onze doel. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom om de koningsstrijd met eigen ogen te aanschouwen.

Autrice: Rita Segers

Contactgegevens

Handboogvereniging Strijd in Vrede

Heereindsestraat 8a
5741 RB Beek en Donk
T: 06-83 00 92 93
E: wimhandboog@icloud.com

K.v.K. nr: 40236764

Activiteiten

Geen activiteiten.

Locatie