Knappe bronzen medaille team Strijd in Vrede tijdens Rayonkampioenschappen

Zondag 12 februari zo strijdbaar mogelijk aan de meet verschijnen  in de hoogste klasse recurve tijdens de Rayonkampioenschappen Indoor Teams. Dat deden Bas van den Berg, Jurgen Faes,

Wietse Aarden en André Wagemans in Sittard. Het eerste team was op het laatste moment een noodopstelling geworden door blessures en afzeggingen maar als je helemaal niet mee doet, heb je sowieso geen kans op de winst.

Tijdens de eerste ronde schoten ze geweldig met een persoonlijk record voor Jurgen Faes, 281, en André Wagemans 246. Bas noteerde 279 en Wietse 271. De records maar ook de andere scores motiveerde het hele team voor de tweede ronde van 30 pijlen.

Na een goede tweede ronde ( Jurgen 276, Wietse 273, Bas 261 en André 234 ) kon de eindscore van alle teams opgemaakt worden aan de hand van de drie hoogste individuele scores van elk team. Voor het team van Strijd in Vrede resulteerde de totaalscore na 60 pijlen in plaatsing voor de finale-rondes samen met drie andere teams.

De halve finale werd kansloos verloren met 6-0 van de latere winnaar van het goud maar de strijd om het brons werd een mooie spannende strijd tegen Vriendschap en Strijd uit Hunsel. Uiteindelijk moest een shoot-off de beslissing brengen en Strijd in Vrede trok hierin aan het langste eind met een score van 29 met de drie pijlen van Jurgen, Wietse en Bas.

Een knappe derde plaats in de hoogste klasse recurve en dus zullen ze voorlopig moeten blijven trainen om opnieuw strijdbaar te kunnen aantreden tijdens het NK.

Contactgegevens

Handboogvereniging Strijd in Vrede

Heereindsestraat 8a
5741 RB Beek en Donk
T: 06-83 00 92 93
E: wimhandboog@icloud.com

K.v.K. nr: 40236764

Activiteiten

Geen activiteiten.

Locatie