Koningsschieten Strijd in Vrede spannend en verrassend.

Zaterdag 23 mei een lange dag voor de schutters van Strijd in Vrede die deelnamen aan het Koningschieten. Eerst met ruim 30 deelnemers gezamenlijk aanschuiven aan een lange gezellig gedekte tafel voor de lunch. En blijkbaar had tijdens de lunch niemand al last van spanning want de broodjes werden goed verorberd.
Na de lunch samen afruimen en de doel schietklaar maken voor de koningsstrijd waarvoor om 15.00 uur het startsein werd gegeven. Na de proefpijlen alle monitoren op zwart en bij sommigen zie je dan de gezichten strakker worden. Nu komt het erop aan en is het elke pijl gissen wat je geschoten hebt. De schrijvers van Krijgsman Soranus halen immers de pijlen en schrijven de punten. En ze hadden van tevoren aangegeven dat ze niet om te kopen waren. Dus allemaal op eigen kracht die pijlen richting het geel schieten.
En het geel werd goed geraakt. Dat kon men op een afstand van 25meter wel zien dus vanaf het begin speculeren en kansen berekenen.
Na 16 pijlen probeerde men tijdens een kopje soep de voorlopige balans op te maken maar er moesten natuurlijk nog 16 pijlen geschoten worden. Dus na de pauze iedereen weer druk met kansberekingen en speculaties over mogelijke winnaars.
En dan eindelijk rond de klok van 19.30 uur komt onze keizer Bas van den Berg met de einduitslag. Bij de nieuwelingen was er een medaille voor Bas Eichhorn. Bjorn Dekkers won de strijd bij de jongste jeugd en bij de oudste jeugd was de beker voor Collin de Wit.
Vervolgens de uitslag bij de compounders en de spanning stijgt onder te toehoorders. Zou Theo de Jong erin geslaagd zijn om voor het derde jaar op rij te winnen. Of hebben Melvin van de Kerkhof of Twan van der Kruijs of een outsider hem dat belet. Theo en Rob Wolfs eindigen beiden op 301 maar met meer tienen wordt Theo derde. Prins wordt Melvin met 303 punten en met een mooie score van 306 punten is de titel Koning compound 2015 voor Twan van der Kruijs.
En dan de uitslag bij de recurvers. De koning van vorig jaar Edwin Verbruggen probeerde zijn huid duur te verkopen ondanks een grote trainingsachterstand maar hem restte slechts een 7e plaats. De top 5 bestond uit de min of meer verwachte favorieten op 1 schutter na. Dirk van de Laar eindigde op een knappe derde plaats met 293 punten dankzij zijn supervorm na de pauze. Iedereen zag hem immers na de pauze met gemak nagenoeg elke pijl in de tien schieten. Hiermee dwong hij verwachte kanshebbers Mark Kanters en Jolanda van der Kruijs met hun scores van 291 en 289 naar een vierde en vijfde plek.
Na de bekendmaking van nummer drie steeg de spanning zichtbaar bij de twee overgebleven kanshebbers. Zou Tom van Lieshout, koning en keizer in het verleden, met zijn wedstrijdervaring de minder ervaren Wietse Aarden voor zijn gebleven? Nee dus. Tom werd prins met 296 punten en Wietse Koning recurve 2015 met een score van 298. Met die score bleef hij slechts 1 puntje verwijderd van de score van Keizer Bas van den Berg, 299.
Een verdiende koningstitel voor Wietse Aarden die hiermee een kroon zet op zijn huidig seizoen. Het hele jaar goed op schot met goede scores en regelmatig een persoonlijk record.

IMG_2410

Twan van der Kruis en Wietse Aarden.

IMG_2396

v.l.n.r Collin de Wit, Bjorn Dekkers, Bart Kanters en Ilse Dekkers

autrice: Rita Segers

Contactgegevens

Handboogvereniging Strijd in Vrede

Heereindsestraat 8a
5741 RB Beek en Donk
T: 06-83 00 92 93
E: wimhandboog@icloud.com

K.v.K. nr: 40236764

Activiteiten

Geen activiteiten.

Locatie